Meest gestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u de vragen die het meest aan ons gesteld worden. Heeft u een andere vraag, dan verzoeken wij u contact op te nemen via mail of telefoon.

In een pakket vind je luxe delen en minder luxe delen. Biefstuk, bieflappen, entrecote, rosbief en rollade. Maar ook sucadelappen, riblappen, gehakt en soepvlees. De verhoudingen komen overeen met het vlees van het dier. Een koe zit niet helemaal vol met biefstuk of gehakt, maar heeft ook schenkel en stoofvlees. In totaal krijg je natuurlijk wel het aantal kilo’s dat je betaalt. In overleg kan van het stoof- en soepvlees ook gehakt gemaakt worden. Van het gehakt kunnen ook worstjes en hamburgers gemaakt worden.

Onze Verbeterd Roodbonte dames zijn het enige Nederlandse vleesveeras, ze worden steeds zeldzamer. Dit ras heeft slagerskwaliteit vlees. Het is smaakvol, relatief mager en vooral heerlijk mals. Deze koeien zijn duur in aanschaf. Ook de spermarietjes om de koeien mee te insemineren zijn duur. Daarnaast voeren wij een hoogwaardig rantsoen voor een zo hoog mogelijke vleeskwaliteit. Tenslotte zorgen we dat er niet teveel dieren in de stal staan (in de winter) en dat ze voldoende ruimte hebben in de wei (in de zomer). Dit zijn allemaal keuzes die de kwaliteit ten goede komen, maar die niet gratis zijn. Dit vertaalt zich in een hogere kostprijs en dus ook een hogere consumentenprijs.

Dit kan zeker. Bel, app, mail ons of laat uw gegevens achter op het contactformulier. Na een eerste keer proberen kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wil worden van vers vlees.

In de webshop kun je kiezen hoeveel je van een product wilt. Wanneer het gaat om lapjes, zijn deze niet altijd even groot. Er wordt immers met de hand gesneden en een koe heeft geen standaard maten. Hou daarom rekening met een afwijking van maximaal 10%.

Ons vlees komt alleen maar van eigen dieren. Alleen vrouwelijke dieren. Dit om constante smaak te kunnen waarborgen. Soms kopen we jonge dieren om bij ons op het bedrijf te laten opgroeien, zo kunnen we aan de vraag voldoen. Uiteraard zijn dit dieren van hetzelfde ras en kwaliteit als dieren die we zelf hebben gefokt.

Van harte welkom! Wij geven graag een rondleiding over ons bedrijf. Neem contact met ons op dan plannen we een moment!

Wij brengen zelf de koe altijd weg. Zo zijn we ervan verzekerd dat alles goed gebeurd. De koe wordt geslacht bij Visscher in Lunteren. Onze slager Rokus van Mourik haalt beent uit en snijdt het vlees in porties. Wij helpen zelf met maken van pakketten en al uw andere wensen.

Het liefst nodigen we u uit op onze boerderij. Zo kunt u onze manier van werken en de koeien beleven en zien. Echter in overleg brengen wij het vlees. Wij hebben een koelbox in onze auto welke zorgt voor een veilig vervoer van het verse (evt. ingevroren) vlees.

De pakketten zijn niet vaak precies 10 of 20 kg. Daarnaast kan een los stuk vlees ook afwijken van gewicht. De prijs in de bestelling is daarom een indicatie van wat uw bestelling kost. Bij het afrekenen bij afhalen of bezorgen krijgt u precies het gewicht van uw vlees te zien. Dit is het te betalen bedrag. Met het plaatsen van uw bestelling gaat u akkoord met deze werkwijze.

U kunt erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen om zoveel mogelijk de gewichten en het totaalbedrag van uw bestelling te benaderen.

  • Boerderijwinkel Aerderoort Barneveldsestraat 37, 3927 CB Renswoude
  • Demannenvanalles Nijverheidscentrum 30b, 2761 JP Zevenhuizen
  • De boer op automaat Halvinkhuizerweg 125, 3882 LA Putten
  • Wij verkopen ook los ingevroren vlees op onze boerderij. Neem contact op voor een afspraak.
  • En uiteraard kunt u gewoon via de webwinkel op deze website een bestelling plaatsen.
go top